Jak se stát manažerem... a jak jím zůstat

Je mnoho důvodů, proč jinak celkem kvalifikované jedince mine manažerská pozice. Hlavní problém je především v nedostatku plánování a přípravy. Článek chce poradit nejen jak získat manažerskou pozici, ale i jak na ní excelovat. Zmiňuje vlastnosti, které odliší dobrého manažera od vynikajícího manažera.

Ilustrační snímek

1. Získat pozici

Požádejte o ni. Pokud váš supervizor neví o vašich kariérových cílích, těžko vám může pomoci jich dosáhnout. Dejte vědět svému šéfovi, že pracujete směrem k roli manažera, a ukažte mu své kvality a zkušenosti, zvýrazněte svou snahu získat potřebné schopnosti. Nezapomeňte oznamovat své měřitelné výsledky. Jděte dál za své pracovní povinnosti, rozvíjejte své schopnosti komunikace, diplomacie, obchodního postřehu a vůdcovství. Najděte si mentora.

2. Excelujte na získané manažerské pozici

Zdokonalujte své manažerské dovednosti, vybudujte si důvěryhodnost a získejte podporu svých zaměstnanců. Začněte u komunikace – musí být efektivní, jasná a srozumitelná. Pomozte zaměstnancům vidět celkový obraz společnosti. Poskytujte jim pozitivní zpětnou vazbu. Buďte mentorem sami sobě.

-ba-

Zdroj: KM Advantage - vše o správě znalostí - případové studie, články
Zobrazit přehled článků ze zdroje KM Advantage