Jak se proměňují běžná čísla v zásadní obchodní rozhodnutí?

Ve světě přetékajícím daty je klíčem k úspěchu schopnost nejen interpretovat, ale i přehledně a efektivně prezentovat informace. Microsoft Excel, s jeho bohatým arzenálem nástrojů a funkcí, je jedním z nejlepších a nejdostupnějších prostředků, který k tomu můžeme využít.

Datová palubní deska v Excelu

Začněme u tabulky

Microsoft Excel je ideální na práci s tabulkami, ale co to znamená? Data vidíme v tabulce, kde ve sloupcích máme informace o záznamech, která jsou v řádku.

Microsoft Excel

Příklad exportu z ekonomického systému (ukázková databáze Microsoftu).

Co následuje?

Pomocí funkcí, filtrů a formátování pracně tvoříme přehledovou tabulku či graf, pro lepší orientace v datech. Ti odvážnější se pustí i do kontingenčních tabulek, kde máme možnost pracovat s daty dynamicky a přehazováním sloupců si vytvářet různé pohledy.

Microsoft Excel

Automatizace a modelování dat: Klíč k úspěchu

Zbavte se rutinního manuálního zpracování dat. Naučte se, jak správně nastavit datové modely, vyčistit a strukturovat vaše soubory. Jak propojit tabulky efektivněji. To vše je možné díky nástrojům jako PowerQuery, které usnadňují automatické zpracování dat pro následné analýzy.

Využijte plný potenciál Excelu pro vizualizaci dat

Změňte svůj přístup k datům a využijte Excel na maximum vytvořením interaktivních dashboardů, které oživí vaše data. Získejte kontrolu nad finančními a operativními daty a prezentujte je přehledně a přesvědčivě.

Naučíme vás to na webináři Příběh dat II

Lektor OKškolení Alexandr Vasilenko připravil dvouhodinový webinář, kde vás provede světem dashboardů v aplikaci Microsoft Excel. Webinář je určen pro začátečníky i pokročilé, zkrátka pro každého, kdo si chce usnadnit prezentaci a analýzu dat a získat užitečné tipy a triky, jak v Excelu pracovat efektivněji a šetřit čas.

Naučte se vytvářet dashboardy

Na webináři se dozvíte, jak z dat udělat příběh. Se Sašovými expertními tipy a triky bude každý schopen vytvořit přesvědčivé dashboardy, které pomáhají sledovat KPIs a informovat o výkonu firmy v reálném čase.

Co získáte účastí na webináři?

  • Naučíte se, jak vytvářet a používat dashboardy v Excelu.

  • Získáte dovednosti potřebné k efektivnímu sdílení dat a reportů.

  • Poznáte, jak převést surová data na strategické podnikové přehledy.

  • Odhalíte tipy, jak minimalizovat čas strávený manuálním zpracováním dat.

Rezervujte si své místo a otevřete dveře k novým možnostem analýzy a vizualizace dat.

Kdy: 23. 11. 2023 09:00–11:00 online

Registrace