Jak se bude spravovat majetek v nadcházejících letech (2/2)

V předchozím článku jsme viděli, jak technologie a nová cílová skupina sehrají svou roli v oblasti správy majetku. Dnes se zaměříme na to, jakým výzvám čelí ženy-investorky a jaké další změny v oblasti správy majetku můžeme očekávat.

Ilustrační snímek

V knize Wealth Management Unwrapped (Správa majetku bez obalu), kterou napsala odbornice Charlotte Beyerová, se autorka snaží lidem ukázat, že se pro dobrou správu svého majetku nemusejí stát technickými odborníky.

Vše, co je nezbytné, je o vlastním majetku a nad tím, čeho s ním chtějí dosáhnout, popřemýšlet. Následně se musejí ujistit, že pověří správné lidi tím, aby se o naplnění těchto plánů postarali.

Výzvy, kterým čelí ženy

Potýkají se ženy jako investorky s nějakými zvláštními obtížemi? Ženy obvykle žijí déle než muži. Kromě toho má mnoho žen na starosti finanční záležitosti své rodiny.

Různé ženy pak také mají různé investiční cíle. Čerstvě ovdovělá žena je v úplně jiné situaci než mladá slečna, která začíná pracovní kariéru. Přístup k ní jako ke klientce proto musí být zcela odlišný, tvrdí článek na webu obchodní školy Wharton Pensylvánské univerzity.

Inovace a velké změny budou pokračovat

Něco zůstane stejné, mnohé se však změní. Většinu moci míval poskytovatel investičních doporučení, správce. Dnes už jsou lidé sami řediteli vlastního majetku. Z vlastních zkušeností však víme, že ředitelé leckdy bývají příliš tvrdošíjní. Jsou autokratičtí, nenaslouchají ostatním a nenajímají ty správné lidi.

Pokud tedy investoři náhle získají velkou sílu, mohou brzy vzniknout problémy – pokud si neuvědomí, že zde musí být rovnováha. Nové technologie nám umožní více se zaměřit na stanovování cílů, plánů a přemýšlení o tom, jaké výsledky jsou žádoucí a jaké naopak ne.

Koneckonců, nejde o peníze. Bohatství a majetek by v konečném důsledku měly být něčím, co nám přináší radost. Majetek nám umožňuje něco v našich životech udělat.

Kniha: Beyer, Charlotte: Wealth Management Unwrapped (RosettaBooks 2014, 138 stran)

-jk-

Zdroj: Knowledge@Wharton - odborný portál přední světové obchodní školy Wharton při University of Pennsylvania
Zobrazit přehled článků ze zdroje Knowledge@Wharton

Články v sérii

Aktuální

Jak se bude spravovat majetek v nadcházejících letech (1/2)

Aktuální

Jak se bude spravovat majetek v nadcházejících letech (2/2)