Jak přežít firemní party?

Pro mnohé je představa firemní párty tak trochu noční můrou a to nejen kvůli potenciálním faux pas. Většina lidí se přirozeně chová slušně, když na sobě mají oblek. Při příležitosti, jakou je off-site firemní akce, kde je vše uvolněnější, se vytváří atmosféra, která na první pohled omlouvá méně formální chování.

Několik tipů, jak takovou událost zvládnout:

- Ukažte se. I když se na takových akcích necítíte dvakrát nejlíp, zkuste se účastnit. Hlavní důvod, proč firma takové dýchánky pořádá je, aby svým lidem poděkovala a umožnila jim trochu se pobavit. Přestože nejsou součástí vašeho pracovního dne, jsou důležitou částí vaší kariéry.

- Chovejte se slušně. Vaše manýry jsou i zde pod drobnohledem a mohou vám přilepšit i uškodit, když to nejméně čekáte.

- Všeho s mírou. Všechno konzumujte s mírou a dodržujte zásady správného stolování.

- Nebuďte vyzývaví. I když je dovolen neformální oděv a je třeba horko, vyhněte se příliš vyzývavému a těsnému oděvu, který vysílá nevhodné poselství nebo dokonce tomu, aby mužská čast chodila do půl těla.

- Pozor na nasazení. Odolejte pokušení předvést se při sportech či jiných aktivitách.

- Berte ohledy na děti. Pokud máte na akci potomky, pečlivě na ně dohlížejte a v případě, že ne, berte na ně ohled a vyhýbejte se nevhodnému projevu.

- Netahejte sem práci. Tyto události by měly sloužit k seznámení zaměstnanců a jejich rodin. Příliš pracovního hovoru může být nepříjemné partnerům i ostatním zaměstnancům.

-av-
Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com