Jak nezkazit vánoční večírek sobě ani druhým

Ilustrační snímek

Nastává období firemních vánočních večírků. Na jedné straně je důležitě vědět, že jde o zábavu. Na druhé straně je však třeba zachovat profesionalitu. Jak správně vyvážit zábavu s profesionalitou na vašem letošním večírku nebo na večírku jiné firmy, kam jste byli pozváni?

Začněte tím, že se oblečete profesionálně. Zachovejte dress code, který vaše firma požaduje nebo jděte ještě o úroveň výše. Nikoho neurazí, když přijdete v košili a saku. Když však na oslavu zvolíte outfit jako do nočního baru, můžete upoutat nechtěnou pozornost. Zvažte, jak chcete, aby si vás důležití lidé ve vašem okolí zapamatovali. Pokud je nějaký oděv pro večírek předem doporučen, oblečte se podle instrukcí. Další praktické tipy přinesl server Entrepreneur.com.

Uvolněte se

Vánoční večírek je oslava. Proto i témata vaší konverzace by měla být veselá. Vynechte pracovní záležitosti, obchod nebo politiku. Dávejte si však pozor na přílišné uvolnění. Vyhněte se vtipům a komentářům, které by mohly někoho urazit. Nikoho nepomlouvejte a neobtěžujte.

Blíže se poznejte

Využijte večírek jako možnost poznat své spolupracovníky osobněji. Bavte se o svých zájmech či vánočních tradicích ve vašich rodinách. Seznamte se s jejich blízkými.

Přijďte s partnerem...

Pokud na pozvánce stojí, abyste přivedli hosta, vezměte někoho s sebou. Ostatní vás rádi poznají i z jiné stránky, když si budou moci popovídat s někým z vašich blízkých. Dávejte si však pozor, abyste s sebou nepřivedli někoho, kdo vás ve společnosti spíše ztrapní.

nebo bez partnera

V případě, že v instrukcích pro večírek není vysloveně uvedeno, že máte přijít s partnery, nepřivádějte žádné nezvané hosty. Organizátoři s nimi nepočítají. Pokud si nejste jistí, zeptejte se organizátorů předem.

Omezte alkohol

Celý rok poctivě pracujete a jistě nechcete, aby vás všichni pomlouvali, až po večírku přijdete do kanceláře. Proto nepijte příliš alkoholu. Pokud se někdo z kolegů rozhodne, že nebude pít vůbec, nenuťte jej.

Otázka pro vás: Jaký nejlepší vánoční večírek jste kdy zažili?

-kk-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com