Jak najmout technologického ředitele

V posledních deseti letech si pozice Chief Technology Officer (CTO) vybojovala význačné postavení mezi nejvyššími představiteli firem na celém světě. Úkolem tohoto ředitele je rozvíjet a implementovat nové technologie. Kdy je čas tuto pozici zřídit? U technologicky zaměřených firem to může být od úplného začátku, u již existujících firem pak od chvíle, kdy začnou působit ve více odvětvích nebo zaměstnávat lidi ve více geograficky rozptýlených kancelářích.

Začněte vymezením svých potřeb. CTO by měl zapadat do dlouhodobé firemní strategie. Pro popis práce pak vymezte především to, jaké zkušenosti a úspěchy by měli mít uchazeči za sebou. Ujistěte se, že pro nábor nového člena nejvyššího vedení máte odpovídající rozpočet.

Chcete-li získat toho nejlepšího, je třeba nabídnout konkurenceschopnou mzdu. Věnujte proto dostatek času prozkoumání situace na trhu. Nezapomeňte se zeptat také uchazečů, jaké ohodnocení a benefity považují za odpovídající.

Stejně jako v případě náboru jakéhokoli jiného člena nejvyššího vedení je důležité přistupovat k náborovému procesu nejen jako k cestě k dalšímu růstu, ale také k utváření a transformaci budoucnosti firmy.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com