Jak ke správě znalostí přistupuje společnost Hewlett Packard

Dosti otevřená kultura společnosti Hewlett-Packard podněcuje sdílení a spolupráci; decentralizovaná struktura je však pro sdílení znalostí, zdrojů nebo investic mezi odděleními firmy pouze slabým stimulem. Odborníci na správu informací zaznamenali celou řadu iniciativ souvisejících se správou znalostí, jež probíhají v různých částech organizace. Proto zorganizovali sérii seminářů o správě znalostí, jejichž cílem bylo napomoci těmto a podobným iniciativám.

Odborníci v oboru informatika doufali, že se jim podaří dát dohromady neformální skupiny lidí, kteří spolu budou spolu sdílet své znalosti, a ustanovit společný jazyk a systém řízení podporující další práci na správě znalostí. Iniciativy, které ve společnosti založili, byly značně rozdílné: od firemních sítí školitelů a výcvikových pracovníku rozmístěných po celém světě až po sítě sdílející s dealery znalosti o výrobku. Tyto a další iniciativy jsou podrobněji popsány v případové studii.

Organizátoři seminářů nyní pokračují ve snaze ovlivnit zkušenosti a znalosti mezi odděleními firmy, přitom však zjišťují, že z důvodu udržení uvolněné kultury společnosti musí postupovat velice opatrně.
Zdroj: Cap Gemini Ernst & Young - portál mezinárodní poradenské společnosti
Zobrazit přehled článků ze zdroje Cap Gemini Ernst & Young