IT musejí na své kariéře pracovat již ve škole

Studovat technické směry je dnes dobrá volba – lidé s kvalitním technickým vzděláním mají zelenou a zaměstnavatelé ve snaze přilákat a udržet si ty nejlepší nabízejí lepší pracovní podmínky i platy. Nejvíce to platí o IT odbornících.

Pracovní portály nabízejí denně desítky možností uplatnění v IT – od techniků až po softwarové inženýry. Ovšem odborníci z této oblasti se na úřadech práce nevyskytují. S trochou nadsázky by se dalo říci, že ti dobří, které práce skutečně baví, se často nevyskytují ani doma. Většinu času stráví ve společnosti informačních technologií.

Jestliže se chce člověk uplatnit jako IT odborník, měl by na své kariéře začít pracovat již na škole a různé soutěže by měl brát jako punc na svém životopise. Navíc mu dají mnoho nezaplatitelných zkušeností.

V zahraničí si dobře uvědomují, jak jsou takové soutěže a stáže pro budoucí špičkové zaměstnance důležité. U nás a na Slovensku si to ještě nikdo moc neuvědomuje. Zaměstnavatelé v zahraničí k nim také přihlížejí daleko více, než je tomu u nás.

-pk-

Zdroj: Sme.sk - zpravodajský server slovenského deníku SME
Zobrazit přehled článků ze zdroje Sme.sk