Investice do systémů správy e-learningu se vyplatí

Z nedávno provedené analýzy vyplývá, že učení je pro řízení lidského kapitálu společnosti velmi důležité. Správně zvolené nástroje mohou úroveň školení ve společnosti ještě zvýšit.

E-learning stále zůstává levnější alternativou školení prováděného učitelem a investice do produktů e-learningu jsou poměrně vysoké, stejně tak jako návratnost do těchto investic. V oblasti e-learningu se navíc objevují nové a nové trendy. Roste konkurence mezi špičkovými firmami v této oblasti. Firmy, nabízející řešení v oboru e-learningu si uvědomují důležitost obchodní značky a snaží se ji vybudovat.

Klade se také důraz na řešení, která nabízí nejen možnost e-learningu, ale také uživatelskou správu obsahu, tj. vytváření vlastních možností výuky a jejich slučování s obsahem, který poskytnou třetí strany.

Co se obsahu týče, nejdůležitější je pravděpodobně schopnost simulace reálných situací. Za nejefektivnější metodu učení se totiž považuje „učení praxí“. Dále se také zvyšuje využívání interaktivity a spolupráce jednotlivých účastníků školení. Velkou roli při rozhodování, jaký produkt e-learningu zvolit, hraje pochopitelně návratnost investic.
Zdroj: Content Wire - informace z oblasti Content Delivery a Content Managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Content Wire