I podnik může mít zlozvyky

Novoroční předsevzetí jsou většinou o návycích – zbavení se těch špatných jako kouření, nadměrného pití, přejídání se v rychlém občerstvení, a zavedení nových jako cvičit nebo jíst víc zeleniny. Stejně jako lidé, i podnik může mít své špatné návyky, kterých by se potřeboval zbavit a nahradit je dobrými manažerskými návyky. Bez dalších řečí, zde jsou autorova novoroční předsevzetí pro majitele podniků pro rok 2005:
- Naučte se více o vašem právním prostředí – nestačí najmout dobrého právníka a modlit se. Každý byznys má své zákony a nařízení, které byste měli znát.
- Nechte je podepsat, přidržte si je – pokud máte prodejce na částečný úvazek nebo administrativní pracovnici pracující dva dny v týdnu jako nezávislé dodavatele, podepište s nimi smlouvu a připojte je na výplatní listinu.
- Procvičte si své hlasivky – staňte se odborníkem ve svém oboru, přednášejte na místních setkáních, učte v kurzu, kontaktujte regionální televizi atd.
- Převezměte účetnictví – vaši účetní dělají spoustu práce, kterou byste zvládli sami. Jestli něco neumíte, naučte se to.
- Pokud řídíte internetový antikvariát nebo sběratelský podnik, získejte kvalitnější zboží od dědiců majetku. Řada z nich nezdědí tolik, aby uspořádali velkou aukci. Nabídněte jim pomoc s prodejem prostřednictvím vašich stránek nebo obchodu.
- Obnovte svou webovou adresu – pokud je váš podnik závislý na internetu, bylo by vypršení internetové adresy nepříjemné. Kontrolujte to pravidelně.
- Aktualizujte software dvakrát do roka – ne všechny informace o aktualizacích vám přijdou mailem. Zjistěte si je sami.
- Odkládejte svůj mobilní telefon – ať v roce 2005 přestanete být otrokem svého mobilu. Vytvořte si určitá pravidla jeho používání a držte se jich.
- Získejte nějakou lokální publicitu zdarma – dejte peníze na charitu, sponzorujte nějakou dětskou soutěž, ať o tom napíší regionální média.
- Účastněte se politiky – tím, že si budete jen stěžovat na daně, nařízení apod., nic nezměníte. Připojte se k nějaké organizaci (jako Rotary) a dejte o sobě vědět.

-ba-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com