Globální firmy podceňují nástupnictví výkonných ředitelů

Většina globálních společností se shoduje v tom, že strategie pro řízení nástupnictví ve funkci výkonného ředitele patří mezi stěžejní předpoklady úspěšného řízení firmy. Většina však zároveň nemá žádný plán pro postup v případě odchodu výkonného ředitele. Vyplývá to alespoň z výzkumu společnosti Korn/Ferry, která se zabývá vyhledáváním zaměstnanců na vrcholové pozice po celém světě.

Připraveno je pouze 35 % firem

Výzkum s názvem Korn/Ferry Executive Survey ukázal, že o důležitosti plánu pro nástupnictví výkonných ředitelů hovoří 98 % globálních firem. 48 % dokonce považuje jeho důležitost za vážnější než v minulých letech. Pouze 35 % z nich je však připraveno na očekávaný či neočekávaný odchod svého nejvyššího představitele. Oči jim neotevřela ani vlna neočekávaných odchodů významných výkonných ředitelů globálních společností v letošním roce.

Výzkum proběhl mezi výkonnými představiteli globálních firem, kteří jsou registrováni v rámci tzv. Executive Center na ekornferry.com. Jedná se o respondenty z 60 zemí reprezentující široké spektrum odvětví působnosti.

-kk-

Zdroj: WorldatWork - portál globální asociace manažerů lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje WorldatWork