Ernst & Young: Obchodní předsevzetí do roku 2009

Leden přináší firmám možnost začít znovu a zvážit klíčové cíle a priority. Kanadská pobočka společnosti Ernst & Young sestavila seznam předsevzetí pro plánování roku 2009.

- Peníze jsou základ, dobře je řiďte. Optimalizace nákladů je důležitá pro všechny firmy. Je třeba ujistit se, že i když klesají příjmy, budete mít dostatek hotovosti pro plnění svých povinností.

- Věnujte pozornost řízení rizik. Rok 2008 jasně ukázal, že neidentifikovaná rizika mohou vést ke katastrofickým výsledkům.

- Dbejte na kompenzace. Kompenzační balíčky, zejména v souvislosti s variabilním platem, je třeba pečlivě kontrolovat, jelikož změny výplatných programů ovlivňují řadu podílníků v podobě účetnictví, uváděných výnosů, prohlášení a daňových hledisek.

- Prověřujte možnosti fúzí a akvizic. Firmy, které chtějí expandovat touto cestou, by se měly držet svých klíčových kompetencí a ujistit se, že nakupují správně.

- Udržte si nejvýkonnější zaměstnance. Zachování talentů vám v této době pomůže zůstat na hladině a sníží náklady z dlouhodobého hlediska.

- Koukejte se dále než tady a teď. Měli byste se připravovat na odchod silné poválečné generace zaměstnanců. Při řešení současných problémů byste neměli zapomínat na budoucnost.

- Sledujte i nefinanční měřítka. Například investice do ekologických technologií vám mohou zajistit výraznou konkurenční výhodu v podobě snížení nákladů, vyšší efektivity, splnění nových regulačních požadavků i vývoji nových výrobků a služeb.

- Zaveďte chytré daňové strategie. Promluvte si se svým poradcem co nejdříve. Zaveďte daňové strategie, které vám pomohou zvýšit cashflow a minimalizovat daně.

- Využijte krize. Využijte zvýšené kontroly způsobené současnými finančními a ekonomickými problémy k nalezení způsobů, jak zlepšit a rozvíjet vaši firmu. Pamatujte si, že klima strachu a odmítání rizik vytváří reálné příležitosti pro investování a inovace.

-kk-

Zdroj: Human Resource Executive Online - novinky, strategie a zdroje pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje Human Resource Executive Online