Eliminujte nejčastější ruchy při konferenčních hovorech

- Eliminujte zvuky na pozadí. Dobrá věc na konferenčních hovorech je, že můžete účastníky vytáčet odkudkoliv a zároveň třeba ještě řídit školení nebo jednání. Určité druhy ruchů typu – psí štěkot, zvonění telefonů, dětský pláč apod. – na pozadí ale velmi degradují a ovlivňují celý hovor. Pokud má váš telefon tlačítko „mute“ (ztlumit zvuk), využívejte je. Jinak existuje funkce, díky které můžete ztlumit jen svoji linku. Pokud jste hlavní účastník, měli byste mít opět možnost ztlumit všechny linky vyjma své vlastní a pak je znovu zapojit do diskuze.

- Pozor na hudbu při funkci „hold“. Ujistěte se, že připomenete účastníkům, že pokud mají na svých telefonech zapnutou melodii pro funkci „hold“ a přihlásí se jim další linka, neměli by dávat konferenční hovor na „hold“, protože by ji pak slyšeli všichni účastníci hovoru.

- Praskání. Bezdrátové telefony, mobilní telefony, sluchátka a bezdrátová sluchátka jsou všechno praktická zařízení, mohou ale způsobovat praskání a jiné rušivé zvuky. Nejsnadnější způsob, jak toto eliminovat, je tuto osobu odpojit a připojit ji znovu z jiného přístroje a bez použití bezdrátových zařízení.

- Otestujte svůj reproduktor. Využití reproduktoru je často dobrý způsob, jak získat zpětnou vazbu od skupiny lidí. V současnosti má většina reproduktorů vyhovující kvalitu zvuku. Raději jej ale před konferečním hovorem vyzkoušejte. Zvažte, kolik lidí vás uslyší, jak velká je místnost a zda nebude telefon způsobovat echo.

- Jiné ruchy. Příležitostně můžete v telefonu slyšet nepříjemný zvuk, což je obvykle zpětná vazba způsobená jiným elektronickým zařízením, jako je Blackberry nebo laptop. Jednoduchá pomoc je vzdálit se od těchto zařízení.

-av-

Zdroj: Presentations - informace o technologiích a technikách efektivní komunikace
Zobrazit přehled článků ze zdroje Presentations