Diskvalifikovaní manažeři

Kariéra je příliš krátká na to, aby si člověk mohl dovolit dělat osudové chyby. Pro manažery to platí dvojnásob. Přesto však existují některé problémy, které se mezi manažery opakují bez ohledu na věk či funkci ve firmě. Autorka článku je s pomocí mentorů a osobních poradců sestavila dohromady a vytvořila „desatero chyb“, kterých bychom se měli vyvarovat. Zde jsou některé z nich:
* Neplýtvejte příliš velkým množstvím času na záležitosti, které byste mohli delegovat. Na kontakt se zákazníky vám pak již nezbyde.
* Není možné se zavděčit všem zákazníkům. Ten, kdo lidem naslibuje to, co chtějí a teprve dodatečně zjišťuje, že na to nemá prostředky, dělá velkou chybu.
* Nedomnívejte se, že jen díky tomu, že do oddělení IT plynou investice, je toto oddělení automaticky nejdůležitější. Vedení firmy očekává za své investice odpovídající hodnoty.
* Nezavádějte hierarchické uspořádání ve svém oddělení a ve firmě a nepomlouvejte vyšší management. Není nic horšího, než se postavit do pozice samozvaného krále.
* Problémy s výkonností zaměstnanců se nedají řešit tak, že pro ně stanovíte méně přísná kritéria.
Zdroj: CIO.com - Internetové stránky časopisu CIO pro vedoucí pracovníky v oboru informačních technologií
Zobrazit přehled článků ze zdroje CIO.com