Diskuse na serveru Careerbuilder.com - nejzajímavější příspěvky

Nejdiskutovanějším tématem na serveru Careerbuilder.com je bezkonkurenčně snižování stavů a nezaměstnanost obecně. V tomto tématu je celkem přes 1300 příspěvků. Diskutující se ponejvíce vyjadřují k otázkám dalšího vzdělávání po propuštění – mnoho lidí si stěžuje na to, že bez práce a finančních příjmů si další vzdělávání nemohou dovolit. Další problém je zaměstnávání cizinců, kteří za svou práci požadují nižší plat a proto se zaměstnavatelům vyplatí více, než Američané. Jeden z diskutujících také popsal situaci, která je velmi častá – zaměstnavatel sice zaměstnance propustí, ale dá mu minimální odstupné a dále se o něj nestará. Dalším z diskutovaných problémů je situace v internetových společnostech a využití Internetu k hledání zaměstnání.

Dalším z diskutovaných témat je pracovní prostředí, další rozvoj kariéry a přechod do nového zaměstnání. Zde si autoři příspěvků předávají zejména strategické tipy a zkušenosti. Poměrně mnoho příspěvků je věnovaných psaní životopisů – zde jsou uvedeny i odkazy na stránky, které se touto problematikou zabývají. Dále zde jednotliví diskutující poskytují například rady, jak si zútulnit pracoviště, jak vycházet s ostatními kolegy apod.

Protože Careerbuilder.com je server americký, je velmi diskutovaným tématem teroristický útok a vliv této události na životy lidí.

**Datum vydání:** XI/2001
Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder