Deset zaručených cest k nenávisti kolegů

Chcete vědět, jak spolehlivě dovést kolegy k tomu, aby vás nesnášeli? Pak se řiďte radami v tomto článku.

- Křičte do telefonu… zejména na toaletě. Kolegové nechtějí poslouchat vaše soukromé telefonáty – ani když telefonujete z mobilního telefonu na toaletách. Není jim to příjemné.

- Přebírejte pochvalu za práci kolegů. Týmová práce neznamená, že si ji před nadřízenými přivlastní jen jedna osoba.

- Choďte do práce nemocní. Nachlazení nebo žaludeční virus snadno roznesete po pracovišti a kolegové vám za to náležitě poděkují. Navíc budou mít tendenci sami zůstat doma.

- Dělte se s kolegy o všechno. Kolegy nezajímají všechny detaily z vašeho soukromého života. Často se kvůli příliš intimním informacím cítí nepříjemně.

- Mluvte s kolegy o náboženství a politice. Jsou to velmi citlivá témata, na kterých se většina lidí neshodne a nevhodné výroky se jich pak mohou nepříjemně dotýkat.

- Vyprávějte kolegům sprosté vtipy. Ne všichni musejí mít stejný humor a nevhodné vtipy mohou vést až k obvinění ze sexuálního obtěžování.

- Rozesílejte kolegům spam. Nepřeposílejte e-maily, jejichž obsah není pro kolegy významný. Vyhněte se také řetězovým dopisům, vtipům apod.

- Žvýkejte nahlas. Žvýkání žvýkačky a hlasité mlaskání dovádí kolegy k šílenství.

- Neplňte své povinnosti. Pokud nebudete vykonávat svou poměrnou část práce ve vašem oddělení, kolegové budou muset pracovat za vás, což je vyčerpá a znechutí.

- Překřičte kolegy. Můžete si sice myslet, že se tak dostanete nad ně, povýšenecký postoj však neznamená sílu. Kolegové vás naopak začnou odmítat.

-kk-

Zdroj: About HR - část amerického portálu About.com pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje About HR