Čtyři vlastnosti dobrého lídra

Lídrem se nestanete pomocí kouzel, ale postupným procesem překonávání překážek, poučením se z nich a aplikací poznatků na další výzvy. Jako manažer musíte čelit situacím, které jsou nové a které napínají vaše síly, na které není snadná odpověď. Jaký je opravdu dobrý lídr?

1. Dobrý lídr přebírá rizika. (Welch, Lincoln, Churchil, Stringer) Mnohé metody jsou zralé na změnu, potřebujeme vedení, které riskuje a zkouší nové přístupy.

2. Dobrý lídr přijímá nové technologie a procesy. (McNeil, Janz, Mayeux, Younger) Brzy spatřují výhody nových možností, takoví manažeři experimentují s novým softwarem od prodejců jako Spoke a LinkedIn.

3. Dobrý lídr buduje silné týmy. Často přijímá lidi chytré nebo dokonce chytřejší než on sám, vytyčuje cíle, které se zdají být nerealistické, a vede tým k jejich překonání. Lidé v týmu disponují širokou paletou dovedností, které se ale vzájemně doplňují.

4. Dobrý lídr vytváří systém a zůstává připojen na vnější svět. Má stovky kontaktů, sleduje nové trendy a mění směr řízení podle potřeby.

-ba-

Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net