Co zvážit při investici do softwaru

Při nákupu softwaru byste měli být schopni předem určit, zda potenciální výhody zvoleného řešení převáží náklady. Existuje více způsobů, jak to udělat, nejpraktičtější cesta však spočívá ve výpočtu návratnosti investice na období nákupu, instalace a školení. Zvažte následující:

- Automatizace/zrychlení. Automatizace vám umožní fungovat rychleji. Nejen, že zrychlí poskytování služeb zákazníkům, ale také vaše každodenní procesy. To vám umožní informovanější rozhodování na základě aktuálnějších informací.

- Vyšší příjmy. Jakmile začne automatizace zrychlovat váš byznys, hledejte nové příležitosti ke zvýšení příjmů.

- Komunikace a spolupráce. Zautomatizování komunikace a spolupráce je klíčem k plnění pracovních úkolů. Znamená to výrazné snížení výdajů a zlepšení celkových hospodářských výsledků.

- Snížení pracovní síly. To může být nepříjemné, ale velmi efektivní z hlediska nákladů. V dnešní ekonomické situaci to může znamenat i rozdíl mezi úspěchem a selháním.

- Kompatibilita. Toto kritérium se při určování návratnosti investic často přehlíží. Správné softwarové řešení by mělo zajistit maximální zisky, konzistentní procesy a efektivní prosazování postupů.

-kk-

Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek