Co dělat, když se zamilujete na pracovišti

V práci trávíme většinu svého života. S dvacetiprocentním nárůstem svobodných oproti stavu před deseti lety začíná mnoho lidí pohlížet na vztah na pracovišti méně kritickým okem.

Každopádně by měla být dodržována některá pravidla:

  • Scházení se s podřízeným nebo vedoucím není nikdy dobrý nápad. Nejen, že byste mohli být obviňováni ze sexuálního obtěžování, ale také by to mohlo poškodit vaši kariéru. Pokud si začnete se svým nadřízeným, může to působit, jako snaha dodáhnout tímto způsobem nějakých výhod nebo povýšení.
  • Myslete na další následky. Vztah může skončit dříve, než začal a uvědomte si, že budete stále muset pracovat s někým, s kým jste se třeba ve vztahu nerozešli v dobrém. Mějte na paměti, že jakýkoliv stres spojený se vztahem ovlivní vaši výkonnost.
  •  Pokud máte na pracovišti nějaký vztah, je důležité, abyste oba znali odpověď na nepříjemné otázky: Co se stane, když vztah skončí? Co řeknete spolupracovníkům, kteří to tom vědí? Budete schopni dále pracovat spolu?
  • Pokud možno nemluvte s ostatními lidmi o vašem vztahu a buďte diskrétní. Zvlášť v menším kolektivu mohou tyto vztahy zbytečně „čeřit vodu“.
-av-
Zdroj: Career Journal - portál amerického listu Wall Street Journal zaměřený na zaměstnání a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Career Journal