Co chtějí zaměstnanci od manažerů

Manažer ve společnosti se může stát ta osoba, která má bez ohledu na svou pozici schopnost získávat a mobilizovat ostatní k tomu, aby sledovali její cíle. Od manažerů se očekávají rychlé výsledky. Úspěšný manažer musí být odborník na fungování společnosti a úspěšné dosažení cílů.

Zaměstnanci většinou od svých nadřízených vůdcovské schopnosti vyžadují. Například chtějí mít vytyčené jasné cíle, chtějí od nich jasná rozhodnutí a směrodatné názory a očekávají, že manažeři budou schopni nést za ně odpovědnost. Takové schopnosti ale není tak jednoduché získat. Hlavní je naučit se je používat. Zde je praxe nejlepším lektorem.

Schopnosti a vlastnosti vedoucích pracovníků zůstávají i přes četné změny v různých oblastech neměnné. Výzkumy ukazují, že stále mezi nejdůležitější vlastnosti, které by měl manažer mít, je optimismus a sebedůvěra, rozhodnost a morální integrita. Lidé od manažerů očekávají pocit jistoty.

Každý zaměstnanec hledí na svého manažera jinak a očekává od něj něco jiného. Ovšem základní věci zůstávají stejné. Ostatní vychází z individuálního přístupu.

-pk-

Zdroj: HR Web.sk - Internetový týdeník o kariéře, lidských zdrojích a řízení.
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Web.sk