Cisco: Zaměstnanci dávají přednost pružné práci před lépe placenou

Tři z pěti zaměstnanců z celého světa si myslí, že k tomu, aby byli produktivní, nemusejí docházet do kanceláře. Výzkum společnosti Cisco dokonce ukázal, že zájem o pružný a mobilní přístup k firemním informacím je tak silný, že stejné procento zaměstnanců by raději volilo méně placenou práci, pokud by jim nabízela možnost pružnější práce na dálku.

Výzkumu s názvem Connected World Report se zúčastnilo 2600 zaměstnanců a IT profesionálů ze 13 zemí. Největší zájem o práci na dálku projevili Indové (93 %), Číňané (81 %) a Brazilci (76 %). Dva ze tří respondentů pak očekávají, že jim IT umožní přístup k firemním sítím prostřednictvím jakéhokoli zařízení – firemního, nebo soukromého.

Zaměstnanci jsou připraveni více než firmy

Přibližně polovina zaměstnanců, kteří již vzdálený přístup k firemním sítím mají, přiznává, že pracují o dvě až tři hodiny denně více. Čtvrtina pracuje dokonce o čtyři a více hodin denně déle než v tradiční kanceláři. Neznamená to však, že jsou k dispozici neustále a na požádání. Jednoduše chtějí pružnost v řízení svého pracovního a soukromého života.

Na druhou stranu se však ukázala nedostatečná připravenost zaměstnavatelů. 45 % IT profesionálů přiznalo, že jejich firmy nedisponují dostatečnými pravidly ani technologiemi pro podporu mobilní pracovní síly.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine