Čína bojuje s fluktuací manažerů

Pro čínské zaměstnavatele je stále obtížnější udržet si vyšší a střední manažery. Studie personálně konzultační společnosti Development Dimensions International a americké Society for Human Resource Management potvrdila, že fluktuace talentovaných manažerů v Číně rychle stoupá.

V Číně se poslední dobu stává trendem zůstat na manažerském postu krátkou dobu, získat určité zkušenosti a přejít k jiné příležitosti. Souvisí to s rychlým ekonomickým rozvojem Číny, který vytváří mnoho příležitostí pro kvalifikované zaměstnance. Zaměstnavatelé jsou proto nuceni zvážit své strategie, jak si talentované zaměstnance udržet.

Studie zjistila, že čínští zaměstnavatelé kladou velký důraz na finanční stránku udržení zaměstnanců, vyplácejí odměny a bonusy. Tři ze čtyř nejdůležitějších požadavků manažerů však nezahrnují peníze, ale představy o dobrém vůdcovství. Myslí si, že by jim zaměstnavatel měl zajistit především kvalitní nadřízené, poskytnout možnosti k dosažení úspěchu a uznání individuálních přínosů.

Fluktuace se nedá řešit zázrakem. Firmy by měly měřit, co motivuje jejich zaměstnance, aby u nich zůstali a řešit tyto požadavky, protože řešení by mělo vždy odpovídat specifickým potřebám organizace.

-kk-
Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues