Chcete být lepším vůdcem? Přidejte si 300 schůzek ročně

Andrew Solnordal, regionální manažer finanční skupiny Gulf & Fraser v kanadské provincii Britská Kolumbie, řídí provoz devíti poboček a má na starosti více než 80 zaměstnanců. Dal si závazek navštívit každého zaměstnance jednou za čtvrtletí. V rozvrhu mu tak přibylo více než 320 schůzek ročně. Nedělá to proto, že musí, ale proto, že to považuje za správné. Článek shrnuje tři důvody, proč jeho myšlenka může být dobrá i pro vás.

- Zjistíte, co se děje. Pravidelné setkávání se zaměstnanci umožní manažerovi nahlédnout do reality, v níž žijí a pracují. Může se dozvědět více o názorech a preferencích zákazníků.

- Zjistíte, jak můžete pomoci. Když se budete zajímat o potřeby zaměstnanců, umožníte jim, aby byli úspěšní. Když pomůžete vy jim, pomohou i oni vám.

- Zhodnoťte, co jste se naučili. Dělejte si poznámky z jednání se zaměstnanci. Budete mít osobnější vztah a lépe pochopíte, s jakými problémy se potýkají. Budete pak lépe připraveni na problémy.

-kk-
Zdroj: Harvard Business Review - zpravodajský portál vydavatelství přední americké obchodní školy Harvard Business School
Zobrazit přehled článků ze zdroje Harvard Business Review