Buduj kulturu, posílíš cíl

Jelikož lidé tráví v práci mnoho času a věnují jí značnou část své energie, chtějí pracovat pro firmu, která jim pomůže získat o sobě lepší mínění a nejenom rozdá výplaty. Hledají firmu, v níž budou cítit, že jejich přítomnost má nějaký hlubší účel a že mohou přispět ke společným cílům. I když mohou přicházet z různých prostředí, mít jinou víru nebo životní styl, v zaměstnání by je mělo spojovat úsilí o společnou věc.

Zaměstnavatelé by si měli uvědomit, že zaměstnanci pro jejich firmu jen nepracují, ale vstupují do ní. Stejně tak do ní vstupují i zákazníci, kteří zakoupením jejich produktů dávají najevo spojení s komunitou, jíž firma vytváří. Je proto třeba budovat firemní kulturu a vzdělávat zaměstnance v jejím rámci, aby do ní chtěli patřit a přispívat. Vedle toho, jakou mají potenciální zaměstnanci praxi, vzdělání nebo dovednosti je důležité zaměřit se také na jejich charakterové vlastnosti, zejména pozitivní přístup.

Pozitivně naladěné zaměstnance získáte, pokud vybudujete firemní kulturu uznávající, podporující, odměňující a rozvíjející jejich osobnosti. Vybudujte ji a oni přijdou. V opačném případě přijdete brzy vy o ně.

-kk-

**Datum vydání:** XII/2004
Zdroj: E-commerce Times - Magazín o e-komerci
Zobrazit přehled článků ze zdroje E-commerce Times