Británie: Přibývá práce pro interim manažery

Ve Velké Británii stále roste počet firem, které najímají interim (dočasné) manažery se specializovanými dovednostmi. Ukázal to nejnovější srovnávací výzkum manažerské organizace Interim Management Association (IMA) a výzkumné agentury Ipsos MORI, o kterém na svých stránkách informovala náborářská profesní organizace The Recruitment & Employment Confederation.

Počet interim manažerů s úkolem vést zvláštní projekty vzrostl meziročně o 29 procent. V případě interim manažerů s finančními úkoly to bylo o 20 procent a v případě interim manažerů s projektovými/programovými úkoly dokonce o 32 procent. Celkový počet nových příležitostí pro interim manažery posílil v prvním čtvrtletí 2011 o 13 procent a je nyní nejvyšší od druhého čtvrtletí 2010.

Nepřekvapilo zjištění, že v roce 2010 nabízel více možností pro interim manažery soukromý sektor, i když ještě o rok dříve na tom byly soukromý a veřejný sektor téměř stejně. Ve veřejném sektoru výrazně meziročně vzrostl pouze objem míst pro interim manažery v místní správě, a to překvapivě z 26 procent na 44 procent.

-kk-

Zdroj: The Recruitment & Employment Confederation - britská náborářská profesní organizace
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Recruitment & Employment Confederation