Běžné mýty o podnikání z domova

- Jen se snažíte ušetřit peníze. Ve skutečnosti snižujete své režijní náklady, což je výhoda, která se přenese i na vaše klienty. Ušetříte také mnoho času, který byste strávili dojížděním, a nyní jej můžete věnovat klientům.

- Neberete svůj byznys příliš vážně. Ve skutečnosti není podstatné, odkud svůj byznys řídíte, pokud dokážete plnit své sliby.

- Děti vás budou neustále vyrušovat od práce. Při podnikání z domova lze vaši kancelář oddělit od dětí nebo najmout chůvu, která se jim bude věnovat ve vaší pracovní době. Důležité je také informovat vaše přátele a příbuzné, aby vás v pracovní době nerušili. Zřiďte si samostatnou telefonní linku pro své podnikání.

- Nízká režie znamená automaticky vysoké zisky. Těžko si můžete představovat, že dosáhnete lepších výsledků než v běžné kanceláři, nebudete-li mít doma základní kancelářské vybavení.

- Nebudete mít žádný osobní život. I když klienti mohou předpokládat, že když pracujete doma, tak vás mohou kontaktovat kdykoli, nemusí tomu tak být. Je proto vaším úkolem informovat je o tom, kdy vás mohou kontaktovat, a oddělit tak svůj pracovní život od soukromého.

- Nebudete mít žádné výdaje na reklamu a marketing. Ve skutečnosti budete naopak potřebovat více prostředků na propagaci. Domácí podniky se musí propagovat dlouhodobě a konzistentněji, aby je veřejnost zaznamenala.

-kk-
Zdroj: Morebusiness.com - americký web pro malé podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Morebusiness.com