8 tipů pro webové stránky

Vytváření nových webových stránek je pro firmy často postrachem, existují však určitá základní pravidla, která to usnadní.

- Dobrý obsah. Všechny stránky by měly obsahovat relevantní informace pro uživatele, které budou dobře napsány a prezentovány. Nemá smysl plnit je obsahem nečitelným pro prohlížeče nebo neviditelným z vyhledávačů.

- Jednoduchá navigace. Orientace na stránkách by měla být jednoduchá a text by neměl obsahovat nesrozumitelný žargon. Ujistěte se také, že máte na stránkách vlastní funkční vyhledávač.

- Jednoduché rozhraní. Návštěvníci vašich stránek nebudou trávit dlouhé minuty tím, aby vůbec pochopili, jak se na nich pohybovat. Co nejvíce zjednodušte své grafické rozhraní.

- Decentralizovaná kontrola. Na každé stránce se občas vyskytnou chyby. Ujistěte se proto, že systém řízení obsahu umožňuje lidem z vaší firmy aktualizovat obsah, opravovat chyby a měnit stránku bez nutnosti zdlouhavého jednán s programátory.

- Žádné volné jízdy. Problémem interaktivních stránek je, že lidé berou obsah, ale už nic nevracejí. Zvažte proto užití takových protokolů, které neumožní návštěvníkům přebírat zdroje vaší komunity, aniž by do ní nějak přispívali.

- Dodržování pravidel. Každá stránka by měla mít sankční mechanismus, který nedovolí uživatelům přílišnou kontrolu nad obsahem. Ke kontrole vám dobře poslouží profesionální moderátoři.

- Odměňování příspěvků. Pro ty, kteří na vaše stránky často přispívají, nabídněte určité odměny, jako je například možnost stát se moderátorem a samostatně dohlížet na dodržování pravidel.

- Uživatelský růst. Umožněte uživatelům, aby mohli jednoduše přibírat další členy. Znamená to otevřený přístup k registracím a systému schvalování členství.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com