7 tipů pro snížení firemního rozpočtu

Současná doba, kdy se firmy snaží ušetřit co nejvíce nákladů, je vhodnou příležitostí i pro vás, abyste se přesvědčili, jak efektivně zacházíte s penězi. Článek ústy několika amerických podnikatelů shrnuje tipy, jak snižovat firemní náklady.

- Využijte marketingových snah někoho jiného. K získání publicity nepotřebujete velké rozpočty ani nákladnou propagaci. Velmi efektivní je účast na již zavedených akcích. Zajistěte si například stánek na akci, kterou již zajistil někdo jiný, ale vám nabídne možnost ukázat vaši značku mnoha lidem.

- Udělejte z úspor nákladů hru pro zaměstnance. Inspirujte své zaměstnance, aby přicházeli s novými nápady. Vyvěste například výzvu na intranet.

- Buďte upřímní. Upřímně se podívejte na výši příjmů, kterou můžete letos očekávat. Pak ji snižte o 10 procent a podle toho upravte svůj obchodní plán. Vyhnete se však paušálnímu snižování nákladů. Ujistěte se, že řádně financujete své priority.

- Využívejte bezplatný software. Snažte se co nejvíce zajistit software, který není zpoplatněn.

- Zjednodušte svůj produkt. Usilujte o to, aby vaše produkty byly levnější a jednodušší.

- Zaplaťte zaměstnancům, aby odešli. Chcete-li se zbavit zaměstnanců, kteří pro vás nejsou plně zapáleni, nabídněte jim bonus za odchod. Může vám to pomoci udržet si lidi, kteří u vás nejsou jen kvůli penězům.

- Přesuňte zákaznické služby na e-mail. Vyzkoušejte omezení telefonátů. Zákaznické služby prováděné elektronickou cestou jsou nejen levnější, ale také efektivnější. E-mail se také lépe monitoruje.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com