6 věcí, které jste nevěděli o vůdcovství

Stačí udělat jednoduchou sondu a najdete velké množství materiálů o vůdcovství – pravidla, ukazatele, styly či biografie inspirativních vůdců z různých dob. Přesto však existují některé základní věci, které vůdcům unikají. Článek shrnuje 6 věcí, které o vůdcovství pravděpodobně nevíte.

- Vůdcové mají své obavy. Všichni slavní vůdcové mají nějaké obavy. Stali se ale vůdci proto, že překonali svůj strach díky tréninku a zkušenostem.

- Vůdcové nemusí být autentičtí. Většinou naopak autentičtí nejsou, ale umí využívat své zdroje, aby dovedli lidi k lepším výsledkům.

- Vůdcové se nerodí. I když se zdá, že někteří lidé se již narodili s vůdcovskými kvalitami, bez správného prostředí a vlivu nemusí plně rozvinout svůj potenciál.

- Vůdcové mají svá omezení. Každý vůdce narazil na nějaký problém nebo omezení, ale dokázal je překonat a udělat z nich silné stránky a příležitosti.

- Vůdcové nerozumí problémům. Většinou nerozumí problémům, ale věří v možnosti. Problémy pouze omezují naši schopnost pohybu a změn. Možnosti naopak otevírají dveře novým volbám a výsledkům.

- Vůdcové jsou hazardní hráči. Většinou totiž nevědí, jaký výsledek bude mít jejich rozhodnutí. Vede je jejich vize, víra a odhodlanost.

-kk-
Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com