6 chyb začínajících podnikatelů

- Jen teorie a žádná praxe. I když máte všechny potřebné znalosti ke spuštění podnikání, je velmi důležité mít povědomí o trhu, na kterém budete působit. Je proto dobré mít alespoň několikaměsíční praxi v oboru, abyste se mohli vyhnout základním chybám.

- Žádná představa o řízení času. Při podnikání je stěžejní, abyste zvládali udělat většinu práce ve vytýčené pracovní době a jen minimum mimo ni. Měli byste se naučit delegovat úkoly.

- Ztráta peněz i motivace. Pokud začnete podnikat se skromným rozpočtem bez plánování do budoucna, mohou vás brzy dostihnout finanční problémy. To může finančně i duševně poškodit vaši rodinu a vést také ke ztrátě vaší motivace.

- Neschopnost řídit výdaje. Kontrola výdajů je velmi důležitá. Opět totiž mohou vést k finančním problémům. Měli byste mít rozpočet, abyste mohli rozdělovat prostředky mezi jednotlivá oddělení.

- Nedostatečná reklama. Když si nevyčleníte prostředky na dlouhodobou reklamní kampaň, bude jedno, jestli jsou vaše produkty nejlepší – nebudete mít nikoho, kdo by je koupil.

- Nefiltrování klientů. Naučte se neplýtvat časem na klienty, kteří u vás nikdy nic nekoupí.

-kk-

Zdroj: Morebusiness.com - americký web pro malé podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Morebusiness.com