5 věcí, které byste měli vědět o obchodním partnerství

Zejména v dnešní době Internetu může být nalezení obchodního partnera jednoduché a výnosné.

- Obchodní partnerství nejsou příliš populární, ale i to je důvod, proč je uzavírat. Praxe ukazuje, že firmy založené více podnikateli mají větší šanci uspět než ty, které založí pouze jeden člověk. Spolupráce s partnerem dává podnikateli konkurenční výhodu, kterou řada jiných nemá.

- Partnerství s rodinou či přáteli může fungovat, zvážíte-li rizika. Musíte dokázat oddělit osobní záležitosti od pracovních a zacházet s partnerstvím jako by šlo o partnerství s jakoukoli třetí osobou.

- Nikdy nebylo jednodušší najít partnery mimo váš nejbližší okruh. Ideálním obchodním partnerem je člověk, který sdílí vaši vizi a pracovní styl. Ten ale nemusí být ve vaší rodině, mezi přáteli ani v nejbližším okolí. Proto můžete vyzkoušet networking prostřednictvím Internetu.

- „Chození“ s potenciálním obchodním partnerem může předejít budoucímu zklamání. Vztah s obchodním partnerem je obdobný jako ostatní důležité vztahy ve vašem životě. Než jej formalizujete, měli byste se dobře poznat.

- Udržování obchodního vztahu na dálku není tak problematické jako dříve. Dnešní komunikační technologie vám vztah na dálku usnadní. Můžete například platit účty odkudkoli.

-kk-
Zdroj: U.S. News & World Report - americký web věnovaný vzdělávání, zdraví, financím a kariéře
Zobrazit přehled článků ze zdroje U.S. News & World Report