5 novoročních předsevzetí pro IT

Řada manažerů si nedala novoroční předsevzetí. Gerry McCartney, viceprezident americké Purdue University pro oblast informačních technologií, však manažerům doporučuje, aby se v novém roce rozhodli pro několik strategických opatření a vyhnuli se tak zbytečných IT problémům.

- Naučte se pracovat s internetovým videem. Tato technologie se bude v letošním roce stále více rozvíjet. Využijte ji proto jako svou výhodu. McCartney například jejím prostřednictvím komunikuje se svými 500 zaměstnanci. Krátké video je podle něho lidštější než týdenní e-mail.

- Odstraňte přebytečné počítačové cykly. Počítače vždy pracují jen po určitý časový úsek. Když jsou lidé na poradách, na telefonu, na dovolené nebo prostě doma, počítače na jejich stolech nedělají nic. Nemusí tak tomu ale být, pokud se naučíte využívat distribuované počítačové nástroje, díky nimž se počítače v tomto čase využijí. Firmy tak maximalizují využití svých zdrojů.

- Vyberte si správného partnera v podobě dodavatele elektřiny. Počítače budou potřebovat stále více energie a také ochlazování, což povede ke zvýšené spotřebě elektřiny. Vyberte si proto takového dodavatele elektrické energie, který vám nabídne nejvýhodnější podmínky. Nikde také není napsáno, že musíte mít hardware umístěný v oblasti s nevýhodnými tarify.

- Neklikejte na neznámé objekty. I když ve vaší firmě dbáte na bezpečnost, nemusíte se vždy vyhnout virům a dalším nebezpečným softwarům. Důležitou roli totiž hraje lidský faktor. Lidé často klikají na neznámé odkazy a stahují neznámé soubory, aniž by si uvědomili, jaký problém tím může vzniknout.

- Podívejte se na Microsoft Vista. Nový operační systém od Microsoft slibuje nové nástroje a větší bezpečnost práce s PC. Na druhou stranu však není kompatibilní s existujícími systémy, což bude vyřešeno až v několik následujících měsících. Neinstalujte si jej jen proto, že je to něco nového. Dobře zvažte, zda pro vás bude výhodný.

-kk-

Zdroj: Newswise - americký informační portál pro novináře z oblasti lidských zdrojů, obchodu a vědy
Zobrazit přehled článků ze zdroje Newswise