10 milionů uživatelů životopisu Europass

Evropský elektronický životopis Europass využívá při hledání zaměstnání již více než 10 milionů lidí. Ujal se především u mladých uchazečů o práci do 25 let. Informovala o tom Evropská komise. Europass je standardizovaná šablona životopisu dostupná ve 26 jazycích, kterou lze využít ve všech evropských zemích i mimo Evropu.

Europass byl vytvořen v roce 2005 Evropským střediskem pro rozvoj odborného vzdělávání (CEDEFOP) a původně byl určen pro mladé lidi, kteří hledali zaměstnání v zahraničí. Ukazuje se však, že je stále oblíbenější i při hledání práce v domovské zemi.

Europass se osvědčil také u obchodních a personálních agentur

Smlouvy o přijetí formátu Europass životopisu uzavřely s personálními agenturami například Europass střediska v Maďarsku a Finsku. Očekává se, že následovat budou i další národní střediska.

Jak uvádí tisková zpráva EK, na německé středisko Europass se pro informace o tomto životopise obrátilo přes 200 firem. V roce 2009 bylo z britského střediska Europass staženo více než 600 000 vzorů životopisu a z italského střediska 200 000.

-kk-

Zdroj: Europa - oficiální portál Evropské unie
Zobrazit přehled článků ze zdroje Europa