10 evropských osobností, které má smysl sledovat (1/2)

Mějte přehled o tom, jak se bude svět podnikání a technologií vyvíjet v následujících letech. Připravili jsme pro vás seznam několika vlivných zahraničních odborníků a podnikatelů z celé Evropy, které má smysl sledovat.

Ilustrační snímek

Victor Paradell, globální ředitel, Cloud, Ingram Micro Cloud

Victor Paradell je globálním ředitelem CloudBlue, divize přední globální cloudové ekosystému a platformy digitálního obchodu Ingram Micro Cloud. Platforma CloudBlue s více než 30 miliony předplatných v cloudu a 80 000 globálními partnery zrychluje přechod od trhu k tržbám u tradičních i digitálních produktů. Paradell dříve pracoval 13 let jako viceprezident pro IoT a analytiku v barcelonské obchodní poradenské skupině EMEA.

Dr. Dina Bayasanova, zakladatelka, PitchMe

Dr. Dina Bayasanova spoluzaložila v roce 2017 tržiště talentů PitchMe jako nástroj pro kariérní rozvoj a hledání zaměstnání. PitchMe je náborová platforma, která využívá profilování dovedností a algoritmy k přiřazování ideálních kandidátů k profesím namísto životopisů. Kromě toho, že je expertkou v náborovém průmyslu, Bayasanova také mentoruje podnikatele v Exeter Entrepreneurship Society a prohlašuje, že je obhájcem inovací a technologií pro HR a vzdělávání. Před založením PitchMe pracoval Bayasanova jako projektový manažer v Zurich Investment Services a globální poradenské společnosti Oxford International Center.

Jag Singh, generální ředitel, Techstars Berlin

Jag Singh se označuje za „jednoho z nejaktivnějších andělských investorů v Evropě“ a snaží se investovat do vysoce rostoucích startupů v Evropě i USA. Je také výkonným ředitelem Techstars Berlin pro podnikatele, což je akcelerátor, který nabízí investiční, inovační a síťové příležitosti. Techstars Berlin má portfolio více než 2 000 podnikatelů a 8 startupů. Jako podnikatel sám Singh velmi dobře zná trh, protože od začátku vybudoval čtyři společnosti. Je také poradcem a mentorem technologických startupů ve Velké Británii. Než vstoupil do oblasti podnikání a inovací, strávil více než deset let prací v politice ve Velké Británii a USA a pomáhal realizovat politické strategie a kampaně pro politiky a značky na globální úrovni.

Nadine Khouzam, CEO, CodeNPlay

Nadine Khouzam je bývalá brankářka belgického národního týmu pozemního hokeje. Zúčastnila se také olympijských her v Londýně v roce 2012. V roce 2017 založila neziskovou organizaci CodeNPlay, která učí děti od 6 do 12 let děti kódovat roboty a zařízení. CodeNPlay se sídlem v Bruselu také spolupracuje s místními základními školami na školení učitelů v oblasti výpočetního myšlení a logiky programování. Vedle vlastního podnikání pracuje Khouzam také jako analytik dat ve Facebooku. Je nadšená do problematiky sociálního začleňování a boje proti prohlubování digitální propasti. Khouzam je také globálním formátorem Světového ekonomického fóra. 

Boris Pfeiffer, CEO, Riddle

Boris Pfeiffer je generálním ředitelem a zakladatelem společnosti Riddle, online marketingové platformy, která pro své klienty vytváří nejrůznější kvízy, osobnostní testy a ankety. Společnost Riddle se sídlem v německém Saarbrückenu věří, že tyto výkonné marketingové nástroje mohou pomoci k podpoře prodeje i díky automatizaci reakcí na na odpovědi každého uživatele. Pfeiffer má více než desetileté zkušenosti v herním průmyslu a má přístup k rozsáhlé síti kontaktů v herních komunitách v Evropě i v Silicon Valley. Dříve se zabýval problematikou prodeje a založil technologické podniky v Asii, USA a v celé Evropě.

 

-bb-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com

Články v sérii

Aktuální

10 evropských osobností, které má smysl sledovat (1/2)

Aktuální

10 evropských osobností, které má smysl sledovat (2/2)