10 důvodů k odchodu

Když odchází klíčový zaměstnanec, je nejjednodušší popřát mu hodně štěstí a začít hledat náhradu. Ale když si manažeři položí několik důležitých otázek, mohou přijít na způsoby, jak se pojistit, aby nikdo jiný dotyčného zaměstnance nenásledoval. Ačkoli důvody odchodu zaměstnanců mohou být různé, většina z nich spadá do těchto deseti nejběžnějších okruhů:
1. Neuspokojení základních finančních potřeb – dbejte na to, aby měli adekvátní plat.
2. Plat neschopný konkurence – plat musí nejen uspokojit základní potřeby zaměstnance, ale měl by obstát i v konkurenci dané geografické oblasti, oboru a pozici.
3. Chabé zaměstnanecké výhody – soubor zaměstnaneckých výhod by měl být bohatý.
4. Špatná komunikace – je zapotřebí efektivní, neformální kontakt se zaměstnanci.
5. Negativní pracovní prostředí – management musí udávat tón, určit, co je akceptovatelné, a vytvořit harmonickou atmosféru.
6. Nedostatek uznání – podniky s pochvalným programem mají větší šanci udržet si zaměstnance.
7. Neférové jednání – přátelství (a zaměstnanecký poměr) končí ve chvíli, když zaměstnanec pocítí, že se s ním nezachází spravedlivě.
8. Nepodnětná, nudná práce – dejte zaměstnancům více povinností a odpovědnosti.
9. Nedostatečná bezpečnost práce – fúze, změna struktury a propouštění na jistotě nepřidají. Hodnotu pozice musíte znovu zdůraznit.
10. Životní konflikt – podniky nesmí ignorovat potřebu rovnováhy mezi pracovním a osobním životem svých zaměstnanců, protože kdyby si zaměstnanec musel vybrat, zvolí osobní život.
-ba-
Zdroj: Incentive Magazine - magazín zabývající se zaměstnaneckými výhodami a motivací.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Incentive Magazine