Změňte své myšlení a staňte se úspěšnějšími

Myšlení a smýšlení je základem každého úspěchu. Musíte mít pevně ukotvené své ustálené vzorce smýšlení, abyste se na ně mohli spolehnout a opřít se o ně, když budete potřebovat. Proto byste měli promyslet následující tři mocné myšlenkové vzorce.

Ilustrační snímek

1. Nikdy nejste sami

Nejste v tom sami. Měli byste se podělit o své povinnosti. Ano, je to vaše podnikání, ale sami prostě nezvládnete zátěž, která bude postupně narůstat. Na začátku je snadné dělat vše. Jste trochu obchodník, někdy projektový manažer, k tomu prodejce, občas děláte administrativní práce a plníte i další role.

Uvědomte si však, že podnikání není jen o vytváření výnosů, ale také o nakupování si svobody. Některé z příjmů byste tedy měli využít k zaplacení větší svobody ve vašem podnikání samotném. Je pravděpodobné, že někdo jiný by uměl aspoň jednu z rolí, které nesete vy, lépe než vy sami. Nebojte se delegovat, když už nejste na začátku podnikání.

2. Mluvte – vaše slova jsou mocná

Některé slavné citáty s námi jsou po celá staletí, že? Proto jsou slova důležitá. Musíte mluvit se svými klienty, kolegy a také sami se sebou, Udržujte své promluvy pozitivní. Nenaplňujte své věty negativitou. Negativita totiž celkem odpuzuje, a to vás zbytečně omezuje. Zaujměte proto pozitivní náhled na svět. Mějte myšlení zaměřené na výsledek, přijměte za své postoj, že všechno jde. Používejte slova, která se zaměřují na příležitosti, úspěch a na lidi kolem vás, radí nám web addicted2success.com.

3. Změny jsou nevyhnutelné: Přijměte je, přizpůsobte se jim, upravte své kroky

Když na to přijde, váš plán vám vždy pouze popisuje optimální cestu. Stále však musíte reagovat na aktuální okolnosti, které jsou často mimo vaši kontrolu. Celým smyslem plánu je vytvořit si aspoň nějakou představu o tom, jak dostanete to, co chcete. Při plánování však máte k dispozici jen omezené informace. Abychom dosáhli svých cílů, musíme se naučit přijímat změny, přizpůsobovat se jim a měnit své jednání za pochodu.

 

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success