Videa ke kontrolnímu hlášení DPH

Ilustrační snímek

S účinností od 1. 1. 2016 jsou plátci daně z přidané hodnoty v České republice povinni podávat tzv. kontrolní hlášení. Právnické osoby podávají toto hlášení vždy za kalendářní měsíc, a to do 25 dnů po skončení daného měsíce. Termín podání prvního kontrolního hlášení k DPH za leden se tedy už blíží, musí být podáno do 25. února.

Finanční správa připravila pro plátce DPH webové stránky, které obsahují informace pro správné vyplnění a podání kontrolního hlášení. Kromě vzoru formuláře kontrolního hlášení a pokynů k jeho vyplnění jsou zde nově k dispozici i videa, která mají pomoci pro lepší představu o vyplňování kontrolního hlášení. Finanční správa však zároveň upozorňuje, že tato videa nenahrazují Pokyny k vyplnění kontrolního hlášení.

Video s názvem „Návod na vyplnění kontrolního hlášení“ ukazuje vyplnění kontrolního hlášení na Daňovém portálu na příkladu modelového plátce.

Animované video ke kontrolnímu hlášení slouží taktéž jako průvodce pro všechny plátce DPH.

Další videa, mezi nimiž je například video Evropské komise o daňových podvodech a únicích nebo přednáška ředitele Generálního finančního ředitelství Ing. Martina Janečka na téma Daňové podvody na DPH a boj proti nim, najdete na této stránce.

-kk-

Zdroj: Finanční správa ČR - Finanční správa České republiky je soustavou správních orgánů pro výkon správy daní.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Finanční správa ČR