Online seznamování vám může pomoci v kariéře

Existují dovednosti, které se můžeme naučit při online randění, a které následně můžeme využít i při hledání práce, v kariéře a v životě obecně – protože první rande je koneckonců tak nějak podobné pohovoru, že?

Ilustrační snímek

Podívejme se, čemu se při online seznamování můžeme přiučit.

1. Psaní

Na online seznamce většinou máme profil a posíláme krátké zprávy ostatním lidem. Kromě fotografií je právě to, co a jak píšeme a jak se vyjadřujeme, nesmírně důležité pro náš úspěch. Špatná gramatika a překlepy budou obvykle tolerovány, musíme však umět komunikovat a své publikum umět zaujmout.

Stejně jako váš životopis a průvodní dopis, i váš profil je tím jediným, čím se můžete odlišit od ostatních.

2. Prodej

V procesu online seznamování musíte prodat sami sebe. Ještě více je to však o prodeji vaší značky a vašeho životního stylu. A když něco prodáváte, musíte znát produkt (to jste vlastně vy sami) i vaše cílové publikum. Máte to, co chtějí? A může si vaše cílová skupina skutečně dovolit nákup – tedy máte zájem i vy o ně? Jde o to zajistit, aby s výsledkem byly spokojené obě strany.

3. Marketing

Jak vypadáte je důležité. Musíte působit důvěryhodně, jako vhodný kandidát. Potřebujete správné oblečení a schopnost dobře se prezentovat. To je přímo životně důležité – první dojem dělá mnoho. Dostanete se do druhého kola pohovorů, bude i příští rande? O to všechno běží. Jako kandidát na obsazovanou pozici nebo možný partner musíte působit tak, že si s protistranou dobře rozumíte – musíte s ní rezonovat.

4. Vypořádání se s odmítnutím a selháním

Ne každý byl stvořen pro každého. Lidé mají vždy v hlavě určitá kritéria a hledají někoho, kdo jim vyhoví. Faktem je, že po schůzce už nemůžete nic dělat. Co se stane dál, to je zcela mimo vaši kontrolu. Odmítnutí bolí, ale tím, jak se postupně naučíte neopakovat stále stejné chyby, se to postupně zlepší, uzavírá článek na webu addicted2success.com.

-jk-



Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success