Nástrahy podnikatelského úspěchu

Každý podnikatel nebo zakladatel společnosti sní o vybudování úspěšného podniku, podnikatelský úspěch je však možná až příliš oslavován.

Ilustrační snímek

Ve skutečnosti příliv zákazníků a nárůst prodejů může být tou nejvíce stresující a vyčerpávající zkušeností, kterou člověk zažije. Většina podnikatelů není na opravdu velký úspěch připravena. Budování podniku je jedna věc, udržení jeho chodu po dosažení úspěchu je však něco úplně jiného.

Dokonce i úspěšní podnikatelé se unaví

Zatímco pracujete na svém úspěchu, nezapomeňte, že každá příležitost s sebou nese také náklady obětovaných příležitostí. Být bohatý neznamená, že se budete automaticky cítit spokojeni. Navíc s tím, jak vaše podnikání roste, se objeví úplně nové problémy a výzvy. A když je stále každé zásadnější rozhodnutí jen a jen na vás, je to těžké. Stále více si pak musíte vybírat, čemu vlastně věnujete svůj čas.

Změny se prostě stanou – a vy najednou budete muset řídit vysoce výkonný tým a zároveň rychle zavádět nové systémy. Uprostřed vší té dřiny přitom musíte myslet na své zdraví a rodinu. Úspěch vašeho podnikání bude stále velmi závislý na vašich rozhodnutích, protože jste majitel. To je důvod, proč úspěch často následuje vyhořením, úzkosti a chronický stres.

Pokud se vám to přihodí, zeptejte se sami sebe na následující otázky, abyste získali svůj život zpátky a opět našli radost, radí nám web addicted2success.com.

  • Proč jste vlastně začali? Vyhoření přichází, když váš účel, hodnoty a každodenní činnosti nejsou v souladu.
  • Nejste na úspěchu závislí? Možná prostě potřebujete sprintovat od jednoho cíle k druhému. Nicméně vaše vlastní sebehodnota by neměla být spojena s vašimi úspěchy. V opačném případě budete ten nekonečný tlak nikdy nezmizí.
  • Staráte se sami o sebe? Možná vám pomůže meditace, nebo byste měli čas od času zauvažovat o tom, co se ve vašem životě děje. Jen tak budete mít šanci žít vyvážený život.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success