Máte správně nastavené smýšlení, nebo žijete v zajetí představy nedostatku?

Pokud o všem uvažujete z pohledu nedostatku, vaše myšlení vás pak svádí ke strachu ze ztráty mzdy nebo pravidelného zisku. To vás pak vede k nižší ochotě riskovat a také možná máte v hlavě představu, že ve světě je k dispozici nějaké omezené množství úspěchu, které se dělí mezi lidi.

Ilustrační snímek

Výhody opačně nastaveného smýšlení, tedy myšlení vycházejícího z perspektivy hojnosti, se zaměřuje na hledání nových příležitostí k růstu a rozvoji a vede k přijímání rizik, která stojí za to podstoupit. Změňte svůj pohled a začněte uvažovat jinak.

Buďte ochotni udělat změnu

Nejprve si uvědomte, že uvažujete v intencích nedostatkového smýšlení. Je to podobné jako když chcete přestat kouřit.

Musíte si připustit, že jste tak trochu závislí na svém neproduktivním způsobu uvažování. Potom se musíte zavázat k tomu, že začnete myslet jinak. Je to prostě jako přestat kouřit. Musíte dostat věci zpátky pod svou kontrolu.

Začněte hledat lepší příležitosti. To, co pro vás bude obzvláště náročné, bude změnit způsob, jakým reagujete a soudíte nápady ostatních. Nevnímejte je už jako hrozbu – a také nepovažujte za hrozbu ostatní lidi kolem vás.

Pamatujte, že pojem hojnosti není jen o bohatství. Je to také o tom, že chcete zažívat více. Chcete ostatním více pomáhat. Jde o ochotu změnit se a mít víc pozitivní dopad na své blízké.

Buďte neúnavní a vytrvejte

Podle článku na webu addicted2success.com si musíte uvědomit, že je to vlastně unavující neustále se např. bát, že vaše auta se porouchá. Jde o to mít sebejistotu, že pokud k poruše dojde, podaří se vám ji opravit nebo že si zvládnete pořídit nové auto.

Podnikáte? To znamená, že pravděpodobně už přemýšlíte z perspektivy hojnosti. Skvělé – ale nepřestávejte. Pracujte na svém nápadu, nenechte se hlavně odradit neúspěchy, se kterými se setkáte. Nemusíte být chorobně optimističtí, předvídejte potenciální problémy a dopředu si plánujte, jak se s nimi vypořádáte. Buďte zkrátka otevření, ale také se připravte pracovat dlouho a tvrdě.

 

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success