Co znamenají hvězdičky u hotelů?

Ilustrační snímek

Sdružení podnikatelů v pohostinství a cestovním ruchu HO.RE.KA ČR a Národní federace hotelů a restaurací České republiky (NFHR ČR) ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj České republiky a Českou centrálou cestovního ruchu zavedlo oficiální jednotnou klasifikaci ubytovacích zařízení České republiky - kategorie hotel, hotel garni, pension a motel.

Materiál této klasifikace má doporučující charakter a slouží jako pomůcka pro zařazování ubytovacích zařízení kategorií hotel, penzion, hotel garni a motel do příslušných tříd dle minimálních stanovených požadavků. Cílem klasifikace je zlepšení orientace spotřebitelů (hostů a zprostředkovatelů cestovních kanceláří a agentur), zvýšení transparentnosti trhu ubytování a zkvalitnění služeb poskytovanými ubytovacími zařízeními.

Klasifikace není obecně závazným právním předpisem a je na samotném provozovateli ubytovacího zařízení, zda certifikaci podstoupí či nikoliv. Česká centrála cestovního ruchu bude přednostně propagovat ta ubytovací zařízení, která se k certifikaci připojí. Klasifikace ubytovacích zařízení (rozdělení do tříd podle mezinárodního členění):

- jedna hvězdička - Tourist
- dvě hvězdičky - Economy
- tři hvězdičky - Standard
- čtyři hvězdičky - First Class
- pět hvězdiček - Luxury

Ubytovacím zařízením kategorie typu hotel garni, penzion a motel mohou být přiděleny maximálně čtyři hvězdičky.

-ba-

Zdroj: Meetings.cz - Konferenční prostory v ČR
Zobrazit přehled článků ze zdroje Meetings.cz