4 způsoby, jak co neefektivněji využívat LinkedIn

Ilustrační snímek

Využíváte LinkdedIn? A myslíte, že ho využíváte naplno? Tato sociální síť je skvělý nástroj pro spravování vašich obchodních kontaktů. Pokud se využívá správným a efektivním způsobem, může vám přinést daleko víc, než se na první pohled může zdát. Server Inc.com popsal, jak LinkedIn používat, abyste z něj měli co největší užitek.

1) Profilová fotografie

Člověk, který se podívá na váš profil, si jako první všimne vaší profilové fotky. Pokud používáte selfie nebo fotku z dovolené, je to špatně. Ani profil bez fotky není vhodný. První prodáváte sebe, až poté vaši společnost, produkt nebo službu. Nechte si udělat polo-formální fotku od profesionála. Fotky využijte i na webových stránkách nebo vašem blogu.

2) Pravidelné aktualizace

Není jednoduché být v kontaktu se všemi, které během své pracovní kariéry potkáte. Nejjednodušší způsob je pro tento účel využívat právě LinkedIn. Vaše kontakty by měli mít možnost, co nejsnadněji vás kontaktovat. Nezapomeňte tedy aktualizovat vaše telefonní čísla a jiné důležité informace.

3) Před prvním kontaktováním proveďte průzkum

Ujistěte se, že kontaktujete pouze ty, kterým můžete skutečně pomoci. Než někoho kontaktujete, zjistěte si o něm informace. Pomoc může být nabídnutí informace, výrobku nebo služby, která může být pro firmu nebo jednotlivce užitečná. Informace můžete poskytovat zdarma, s tím, že se vám později vrátí. Dejte si však pozor na zasílání zpráv vaší konkurenci, mohou se tak dozvědět něco z vaší taktiky, což je pro vás krajně nevýhodné.

4) Publikujte a čtěte pouze informace, které jsou důležité

Pokud chcete být vidět, publikujte raději obsah, který má pro vaše publikum opravdovou hodnotu. Nemá cenu sdílet příliš mnoho obsahu. Nezapomeňte i vy číst příspěvky od vašich kontaktů. Zůstanete tak v kontaktu jak s konkrétními lidmi, tak s vaším odvětvím. Nezabývejte se ale zbytečně informacemi, které pro vás nejsou relevantní.

Pokud vás zajímají i méně tradiční tipy, přečtěte si článek 10 překvapivých rad, jak používat LinkedIn.

-ka-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com