Z postele vesele

Leželi jste někdy ráno v posteli a přemýšleli o nadcházejícím pracovním dnu, říkali jste si: „Měl bych zavolat tomu novému klientovi, jen co si dám hrnek kafe...“ Pak jste se rozhodli, že to může počkat a ještě si zdřímli? Všichni bychom chtěli být výkonnější a dosáhnout úspěchu, ale někdy je velmi obtížné motivovat sama sebe k akci – zvláště ráno. Někteří lidé vidí motivaci jako nějaký druh hlavolamu, nedokáží pochopit, jak někdo může být neustále plný energie. Ale přimět se k činnosti má méně společného s naší energií, zato má více společného s našimi přáními a ochotou dokončit jakýkoli daný úkol. Jako manažer či podnikatel se jistě zajímáte o svůj byznys. Jakmile se dáte do práce, začnete nový projekt a vidíte výsledky své práce, budete ještě náruživější. Přestaňte zdržovat svůj úspěch a začněte den s nadšením pro akci:
- *Začněte svůj den večer předtím* – na konci pracovního dne si pogratulujte za vše, čeho jste ten den dosáhli. Nesuďte velikost dosažených výsledků, oceňte, že jste posunuli svůj byznys vpřed. Dobrý pocit z tohoto dne se promítne do pozitivního naladění následující ráno. Řekněte si, že zítra to bude ještě větší úspěch.
- *Vytvořte si na výsledky orientovaný seznam úkolů na příští den* – k úkolům připojujte přínos, který souvisí s jejich dokončením, podpoří to motivaci. Vyberte si úkol, se kterým začnete. Pak relaxujte.
- *Investujte čas do sebe samých před započetím pracovního dne* – vyberte si ranní aktivitu, která vás baví, abyste si vážili začátku každého dne. Může to být ranní procházka, rychlé dechové cvičení nebo intenzivní tělesné cvičení, ale po týdnu aktivity měňte, aby se z nich nestala nudná rutina.
- *Představujte si své úspěchy, které přijdou po dokončení každého jednotlivého úkolu z vašeho seznamu.*

-ba-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com