Udělejte toho víc během stejného času

Často se říká, že multitasking je vlastně špatný a že my lidé ve skutečnosti prostě nezvládáme dělat více věcí současně. Můžete však udělat ještě něco jiného: zkombinovat užitečné a nezbytné činnosti.

Ilustrační snímek

Můžete ušetřit čas tím, že odpovíte na e-maily, zatímco čekáte na výtah nebo čekáte u kadeřníka. Neodkládejte své úkoly a buďte produktivní – o to víc času budete mít později. Když jdete domů nebo když cvičíte, můžete se zase pokusit rozhodnout o něčem, co potřebujete promyslet (např. jak si rozplánovat dovolenou nebo jak a kdy proběhne vaše nejbližší důležité vyjednávání, na které se chystáte).

Zde je několik tipů na to, jak dělat více než jednu věc zároveň. Navrhuje nám je web addicted2success.com.

Stravování a schůzování

Networking a rozvíjení vztahů s ostatními je klíčové vždy, když potřebujete získávat nové příležitosti. Zároveň je vhodné si najít čas na zdravé jídlo, to však může být také velmi obtížné, zvlášť když máte napěchovaný program. Zvažte proto spojení obojího v jedno. Dejte si pořádné jídlo a současně pracujte na udržování pozitivních vztahů s vašimi partnery či kolegy. Nebo oběd či večeři prostě použijte jako příležitost k rozhovoru a utužení vztahů v rámci vašeho týmu.

Chytrý telefon používejte chytře

Nemusíte být zapáleným fandou aplikací, abyste díky technologiím ušetřili čas. Mít přístup k e-mailu a vyčištění vaší e-mailové schránky je to, co znatelně pomůže. Zkombinujte proto důvtipné nastavení filtrů, aby vaše zprávy byly přehledně uspořádány, a k tomu odpovídejte odkudkoli, kde zrovna na něco čekáte nebo máte volnou chvíli.

Jak se dopravujete do práce?

Pokud jezdíte vozem, popřemýšlejte o přechodu na pasivní formu dojíždění. Když jedete vlakem, sdíleným autem nebo metrem, máte najednou spoustu volného času. Nemusí to být ten nejvznešenější způsob, jak se dostat do práce, a leckdy vás může něco vyrušovat, i tak však můžete procházet své e-maily nebo pracovat na prezentaci. Proč? Protože se nemusíte soustředit na řízení.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success