Šest principů vám pomůže vybudovat manažerskou kariéru

Chtěli byste začít pracovat na své manažerské kariéře a nevíte jak? Bude vám k tomu stačit šest následujících principů.

1. Usilovnost. Nestačí být jen usilovný. Důležitá je i vůle a náskok před konkurencí, vzdělání, dravost a ctižádost.

 

2. Vytrvalost. Nenechejte se od svých nápadů odradit lehce. Ani v případě, že uděláte nějakou chybu. Naučte se odolávat stresu, když víte, že jste udělali maximum, problém pusťte z hlavy.

 

3. Udržování kontaktů. Udělejte si mapu své sociální sítě. Naplánujte si, s kým byste se měli seznámit. Konejte a komunikujte férově, pokud se chcete vyhnout bumerangovému efektu. Udržujte si i nadále kontakty se svými bývalými kolegy a vlivnými příbuznými. Zapojte se do veřejného života.

 

4. Strategické myšlení. Pracujte na svém jméně nebo značce. Neobávejte se fúzí firem, můžete z nich také těžit. Nedělejte věci náhodně, ale systematicky, kontinuálně.

 

5. Pohotovost. Měli byste projevit ochotu stěhovat se, protože firmy mají rády flexibilní manažery. Držte krok s neustále se měnícím trhem. Najděte si ve firmě staršího obchodního partnera, který je schopen předvídat všechna možná rizika. V případě krize se obraťte na zkušeného poradce. Při konkurenčním boji buďte pohotoví, ale zároveň nepřekračujte hranici etiky.

 

6. Umění prodat se. Dávejte okolí vědět o svých úspěších. Věnujte pozornost marketingu. Nevyhýbejte se prezentaci v médiích, protože jde o bezplatnou reklamu. Budujte si portfólio vlastních výsledků a produktů.

 

-pk-
Zdroj: HNonline - zpravodajský server slovenského ekonomického deníku Hospodárske noviny
Zobrazit přehled článků ze zdroje HNonline