Rozšiřte své znalosti BBA: Výhody profesního manažerského studia

BBA, plně formulováno jako Bachelor of Business Administration, je titul dobře známý v anglosaské kultuře. Tento akademický titul na úrovni bakaláře je základním stupněm pro manažerské vzdělávání. V České republice tento titul není klasifikován jako akademický, ale je součástí profesního vzdělávacího systému. Po úspěšném absolvování studia obdržíte certifikát, který potvrzuje váš titul, který se poté uvádí za jménem.

Rozšiřte své znalosti BBA: Výhody profesního manažerského studia

Tento titul je udělen jako výsledek studia v oblasti obchodní administrativy. V češtině je někdy překládán jako bakalář managementu. Je určen hlavně pro ty, kteří v daném oboru mají málo nebo žádné praktické zkušenosti. Studium BBA je koncipováno tak, aby pokračovalo ihned po ukončení střední školy.

BBA programy se zaměřují především na teoretické poznatky z oblastí jako je management, marketing, personalistika, právo, financování a strategické plánování.

Výhody studia BBA

BBA představuje moderní formu manažerského vzdělávání, které se vyznačuje svou všestranností. Držitelé titulu BBA mají možnost najít uplatnění v širokém spektru oblastí, jako jsou management, finance a účetnictví. Jejich specializace je úzce spojena s oblastmi, které se týkají podnikání.

Studium BBA poskytuje studentům praktické znalosti, které jim pomáhají vytvářet promyšlená podnikatelská rozhodnutí prostřednictvím empirické analýzy, například při plánování každodenních operací organizace v reakci na aktuální změny a výzvy.

Několik institucí v České republice nabízí tuto formu vzdělávání. Tyto školy poskytují rozličné programy zaměřené na management a další uvedené oblasti.

Rozšiřte své znalosti BBA: Výhody profesního manažerského studia

Kde v České republice studovat BBA

Vysoká škola ekonomie a managementu (VŠEM), například, nabízí osm různých specializací v oblasti BBA. Studijní programy jsou k dispozici jak v češtině, tak v angličtině a studenti získají požadované znalosti v oblasti podnikání a obchodu.

Prague City University také nabízí studium v oboru BBA, a to jak v češtině, tak v angličtině. Jejich programy jsou zaměřeny na klíčové oblasti managementu a designu a jsou strukturovány tak, aby umožnily pokračování ve studiu v dalších programech.

Dalším možným místem pro studium BBA je Evropská akademie vzdělávání. Zde je výuka zaměřena na získání nezbytných dovedností pro vstup do managementu a přípravu na další studia. Studenti mohou také pokračovat ve studiu v dalších programech, jako je například MBA nebo LL.M.. Evropská akademie vzdělávání také nabízí profesní kvalifikace.

Možnosti jsou na vás

Výběr instituce pro studium BBA může být také založen na vašich osobních preferencích. Existuje několik webových portálů, jako je asociaceMBA.cz nebo ACMAEOS.org - Accreditation, certification and membership associations of educational organizations and schools, které nabízejí informace o různých vysokých školách a zároveň hodnotí kvalitu studijních programů a škol.