Řídíte zákaznickou podporu tak, aby pomáhala vašemu byznysu?

Ilustrační snímek

Obzvláště pokud jste vytížený manažer, řízení týmu, který má poskytovat profesionální a efektivní servis vašim zákazníkům, pro vás může být velkou dodatečnou zátěží. Někdy je prostě jednodušší celou tuto agendu převést na někoho externího. Specializované firmy mají funkční týmy zkušených pracovníků, moderní technologie a infrastrukturu. Pozitiva externího řešení převažují obzvláště dokud vaše firma není příliš velká. Externí řešení vám umožní setřást tuto nezbytnost z vašich ramen a vy se tak budete moci soustředit na řízení aktivit, které jsou životně důležité pro váš byznys, tvrdí web business2community.com.

Interně, nebo externě?

Určitě je dobrá věc mít tým, který se zabývá dotazy a žádostmi ze strany zákazníků. Vždy je však třeba podívat se na to zeširoka. Nebyly by zdroje, které vynakládáte na tento tým (lidské i finanční), efektivněji využity v týmech zabývajících se účetnictvím, financemi, prodejem nebo marketingem? Někdy je interní tým zákaznické podpory prostě příliš drahý.

Externí tým obvykle bývá složen ze skutečných profesionálů, kteří mají praxi z call center. Také si mohl dovolit investovat do nejmodernějších technologií v této oblasti. Toto, spolu s nezbytnou infrastrukturou, jsou všechno klíčové složky úspěšného oddělení zákaznické podpory. Nutné investice jsou značné a efektivní řízení může být také problém, pokud je vaše agenda už tak velmi bohatá.

Data a jejich význam pro nové příležitosti k růstu byznysu

Zákaznické služby vám poskytnou velké množství dat, které je možné využít pro získání mnoha užitečných poznatků. Poznatky tohoto typu jsou velmi často klíčové pro to, abyste správně zvolili směr, jakým se dál ubírat a do jakých oblastí byznysu investovat. Důkladný průzkum je nezbytný, ale také náročný. Specializovaný software a čas, oboje může být drahé. Jen tak získáte ty nejlepší výsledky, které vy i váš byznys potřebujete. Dokážete nezabřednout do řešení provozních problémů a soustředit se i na hledání určitých trendů, které jsou skryty v mase zákaznických dat?

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com