Rady pro úspěšný život (2/2): 3 tipy které by mohly zabrat

předchozím článku jsme viděli, jak ovládnout vlastní kalendář a využít ho co nejlépe – a také co máme dělat, když se necítíme dobře. To však není vše – nyní se podíváme na několik ověřených tipů, a také na několik, které jsou tak trochu experimentální.

Ilustrační snímek

1. Neodpovídejte na e-maily hned po ránu

Obsahem vaší schránky byste se neměli začít propracovávat hned jak ráno dorazíte k počítači. Jde totiž o to, že e-maily bohužel leckdy přinášejí špatné zprávy, upozornění na komplikace nebo přinejmenším neočekávané změny. Proto by možná bylo fajn, kdybyste vždy aspoň dvě hodiny po ránu věnovali jiné práci. Díky tomu budete mít k dispozici čas, ve kterém vás ještě nebudou v duchu trápit nebo rozptylovat jiné věci, o kterých jste se z e-mailů dozvěděli. A taková ranní porce nerušeného času na práci může znamenat skutečně mnoho, tvrdí článek na webu addicted2success.com.

2. Snězte tu žábu!

To je to, co nám pro zvýšení naší osobní produktivity doporučuje světoznámý kouč a spíkr Brian Tracy. Žába, to je ten nejhorší úkol, jaký zrovna máte – je to ten nejobtížnější úkol, což obvykle také bývá tan nejdůležitější úkol. Pokud se toto stane vaším zvykem, pokaždé po „snězení žáby“ pocítíte příval nové energie, díky čemuž budete po zbytek dne daleko produktivnější. Všechno, na čem budete pracovat po splnění toho nejnáročnějšího úkolu, už totiž v porovnání s ním pro vás zákonitě bude mnohem jednodušší.

3. Pracujte z místa, které je k smrti nudné

Jedna slavná spisovatelka vždy nejraději psala v ošklivém pokoji, kde byla jen postel, bible a balíček hracích karet. Možná to tak skutečně je – a příjemné prostředí nás vlastně zdržuje od dosažení maximální produktivity. Je totiž možné, že když jsme v nějakém nevábném až trochu  nepříjemném prostředí, uděláme vše pro to, abychom se z něj dostali pryč – budeme se tedy snažit i dokončit naši práci.

4. Využijte pózy a postoje, které vám dodají sebevědomí

Pokud si připadáte mimořádně neproduktivní, udělejte následující: postavte se, zhluboka se nadechněte a zaujměte na chvíli nějakou ze silných póz – tedy z postojů vyjadřujících dominanci. Změna postoje může vaši náladu skutečně znatelně ovlivnit. Můžete se také trochu protáhnout nebo si krátce zacvičit, pokud zrovna můžete… možná bude stačit aspoň použít místo výtahu schody.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success

Články v sérii

Aktuální

Rady pro úspěšný život (1/2): Jak si udržet produktivitu, i když vám není dobře

Aktuální

Rady pro úspěšný život (2/2): 3 tipy které by mohly zabrat