Rady pro úspěšný život (1/2): Jak si udržet produktivitu, i když vám není dobře

Abyste dosáhli velkých úspěchů, musíte být velmi produktivní. Ano, všichni jsme občas líní nebo prostě zrovna chceme dělat něco jiného než tu těžkou práci, která se nám nakupila. Proto by se nám mohlo hodit pár užitečných tipů.

Ilustrační snímek

Jak si tedy udržet produktivitu?   

1. Nepoddávejte se příliš dlouho negativním pocitům

Dávejte si pozor především na tyto pocity:

  • hlad,
  • osamělost,
  • vztek,
  • únava.

Když podléháme těmto pocitům, vše, na co máme pomyšlení, je jen nezdravé, tučné nebo sladké jídlo či spánek. Když jsme osamělí nebo unavení, skutečně máme tendenci daleko víc jíst. Pokud si tedy uvědomíte, že se cítíte špatně, dejte si malou přestávku – na chvíli se soustřeďte na něco jiného než na práci.

Zařaďte do svého programu odpočinek. Zavolejte někomu známému nebo si dejte šlofíka. Také můžete něco malého sníst, abyste se občerstvili, nebo se můžete podívat na film. A teprve až potom, co si odpočinete, se opět pusťte do práce. Přijměte prostě tyto pocity jako něco, co je součástí života každého z nás. Koneckonců jsme jenom lidé.

2. Použijte tento trik, kterým porazíte prokrastinaci

Zapište si do svého programu jednotlivé úkoly v jejich nejjednodušší formě. Například si do kalendáře naplánujte tento úkol: Otevřít Outlook/Gmail a napsat e-mailovou adresu adresáta. Pokud tedy musíte poslat e-mail, který nebude snadné napsat (například chcete požádat o zvýšení mzdy nebo chcete získat zákazníka), prostě si do kalendáře vložte první krok daného úkolu. Budete tak v menším pokušení úkol odložit, protože první krok obvykle nemusí být nic přehnaně komplikovaného, radí nám článek na webu addicted2success.com.

3. Dejte si do kalendáře všechno

Nejlepší na tom, když si vše zapisujete do kalendáře, je, že si tím vytváříte časové hranice. Můžete tak danému úkolu vymezit přiměřený čas – a jakmile jednou máte rozplánovaný celý den, není zrovna snadné něco z rozmaru přeplánovat nebo posunout.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success

Články v sérii

Aktuální

Rady pro úspěšný život (1/2): Jak si udržet produktivitu, i když vám není dobře

Aktuální

Rady pro úspěšný život (2/2): 3 tipy které by mohly zabrat