Profil mizerného šéfa

Opouštějí dobří a talentovaní zaměstnanci váš podnik? Pokud ano, uvědomte si, ne vždy je tomu tak z finančních či sociálních důvodů. Klíčovým faktorem může být nadřízený. Špatní vedoucí tak mohou mít pro podnik katastrofální následky, od ztráty produktivity až po odchod personálu.

K tomu, abyste se stali špatným nadřízeným, přitom stačí málo. Neumět poděkovat, nebrat ohledy na soukromé problémy zaměstnanců, chovat se arogantně, pyšnit se cizím peřím, přenášet na podřízené své vlastní problémy nepřijatelným chováním.

Jsou však ještě další, mnohem důležitější věci, na které tito vedoucí zapomínají. Nehledí na osobní a profesionální rozvoj svých zaměstnanců nebo musí být vždycky po jejich.

Odborníci na lidské zdroje mohou velmi pomoci firmě s identifikací takových lidí a při hledání řešení. Již při náboru nových zaměstnanců do vedoucích pozic je důležité, aby byly přesně stanoveny požadavky, které budou v souladu s firemní kulturou. Často však stačí poskytnout špatnému nadřízenému příslušné školení a zajistit jeho trvalý rozvoj.
Zdroj: RRHH - španělský server pro personalisty
Zobrazit přehled článků ze zdroje RRHH